Kom werken als trainee Young Financial

Ben jij goed met cijfers en zet jij je financiële talent graag in voor de maatschappij? Als trainee Young Financial ontwikkel jij je tot zelfstandig financieel adviseur en kun je bij de overheid écht het verschil maken. Zo draag je bij aan de grote maatschappelijke opgaven waarvoor Nederland de komende jaren staat.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee Young Financial maak je kennis met de financiële bedrijfsvoering van overheidsorganisaties. Dit doe je in een traject van anderhalf jaar, waarin je leren en werken combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van de vaak complexe wereld van publieke organisaties en hun financiële jaarcyclus.

Interactief programma

Het traineeship Young Financial duurt anderhalf jaar en bestaat uit drie blokken van zes maanden. Het programma is interactief ingericht: je combineert zelfstudie en eigen inbreng met theorie en praktijk. Je ontwikkelt je persoonlijke vaardigheden en competenties en vergroot je kennis op het gebied van bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsvoering
 • Overheidsfinanciën
 • Risicomanagement
 • P&C-cyclus
 • Interne controle
 • Financieel beheer en administratie
 • Procesoptimalisatie
 • Wet- en regelgeving
 • En meer!

Daarvoor volg je diverse workshops, ga je aan de slag met studiemateriaal en leer je van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC. En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep van tien medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een opleidingstraject volgt.

Meteen aan de slag

Vanaf dag één van je traineeship ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in de publieke sector. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers. Een functie die jij tijdens je traineeship kunt vervullen, is bijvoorbeeld die van medewerker bedrijfsvoering. Jouw taak is dan om budgetten te bewaken en mee te werken aan procesoptimalisaties. Of je gaat aan de slag als procesmedewerker, waarbij je Lean-theorieën toepasbaar maakt in de praktijk en bedrijfsprocessen onderzoekt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook junior financieel adviseur worden. In die functie ondersteun je bij de jaarrekening, crediteuren- en debiteurenbeheer en bij de implementatie van digitale nota-aanvraagformulieren.

Kijken naar jouw kracht

Als je aan de slag gaat voor een van onze opdrachtgevers, kijken wij altijd waar jouw kracht en interesse liggen. Daarnaast krijg je veel begeleiding van je manager, ontwikkelmanager en mentor. Samen kijken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling als trainee.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook na het traineeship kun jij je blijven ontwikkelen. Zo worden er allerlei leerlijnen aangeboden, zoals Lean Green Belt, controllersopleidingen en persoonlijk leiderschap. Daarbij werken wij nauw samen met onder andere de VU voor het volgen van vervolgopleidingen op maat.

Je krijgt bij ons volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Als adviseur kun je doorgroeien tot senior adviseur of managing consultant.

Hoe dan ook, het traineeship Young Financial is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar energieke, betrokken professionals die willen meewerken aan een effectieve en betrouwbare overheid. Je krijgt energie van proactief werken, hebt een ondernemende instelling, kan makkelijk communiceren en bent flexibel ingesteld. Je hebt daarbij affiniteit met financiën en maatschappelijke vraagstukken. Je hebt maximaal 2 jaar geleden een hbo- of wo-opleiding afgerond. Bij voorkeur in de richting van: Accountancy, Bedrijfseconomie of Finance & Control of een andere financiële gerelateerde studie.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Nu solliciteren

Wij komen graag met jou in contact!

Stel jouw vraag of maak jouw interesse kenbaar via het contactformulier. Ella neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Ella van der End junior recruitment consultant 06 - 17 60 45 17

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

  Werken bij BMC: