Persbericht: Meer bestuurskracht nodig tegen criminaliteit in buitengebied

In opdracht van de Vereniging Brabantse Gemeenten en de provincie Noord-Brabant heeft BMC onderzoek gedaan naar de bestuurskracht van gemeenten bij de bestuurlijke aanpak van ondermijning in het buitengebied. In samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is specifiek gekeken naar de rol van gemeenten en de provincie bij het bestrijden van criminaliteit in het buitengebied.

BMC concludeert dat er meer bestuurskracht van overheden nodig is tegen ondermijnende criminaliteit in het buitengebied. De grootste problemen zijn drugsafvaldumpingen en criminaliteit in verloederde recreatieparken en leegstaande gebouwen. De Vereniging van Brabantse Gemeenten en de provincie Noord-Brabant herkennen de verbeterpunten uit het onderzoek en formuleren nu een actieplan om deze in te voeren.

Het volledige persbericht is hier te lezen. Download hier het onderzoeksrapport.

Contact

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak met betrekking tot bestuurskrachtonderzoek? Neem dan contact op met Marco Kerstens via telefoonnummer (033) 496 52 00 of per e-mail: marcokerstens@bmc.nl

Naar contact

Contact opnemen

Meer weten over onze professionals?
Neem contact met ons op.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Vul hiervoor het contactformulier aan de rechterkant in.