14 jul 2021

Mariëtte van Leeuwen treedt toe als Partner Jeugd bij BMC

Vanaf 14 juli 2021 zal Mariëtte van Leeuwen bij BMC als partner en adviseur binnen het jeugddomein de al ingezette inhoudelijke ontwikkelingen doorzetten en versterken met haar expertise.

BMC is verheugd dat Mariëtte van Leeuwen zich als Partner Jeugd aan de organisatie verbindt. Met haar ervaring binnen gemeenten, jeugdzorg en onderwijs is zij als geen ander in staat om bruggen te bouwen en perspectieven met elkaar te verbinden. De adviseurs van BMC werken in het hele land voor onder andere gemeenten en jeugdzorgaanbieders. Samen een positieve impact maken op het leven van kinderen in Nederland is wat deze adviseurs drijft. Mariëtte levert een waardevolle bijdrage aan deze missie door haar uitgebreide kennis en ervaring. 
 
Waarom Van Leeuwen kiest voor BMC: "Om jongeren in staat te stellen om succesvol te zijn is het van belang dat onderwijs, jeugdhulp en het thuisfront als een geoliede machine samenwerken. Allen hebben ze het belang van het kind voorop staan, maar toch zijn er nog verbeteringen mogelijk in de samenwerking en afstemming. De medewerkers van BMC ken ik als inhoudelijk gedreven professionals met een enorme passie voor hun vak. Het is mijn missie om al die kennis en kunde te verbinden om jeugdhulp beter en betaalbaarder te maken."
  
Mariëtte heeft een helder doel voor ogen: “We spreken al zo lang de wens uit om te normaliseren en niet te medicaliseren. Toch zien we dat bijna één op de tien kinderen onverhoopt een beroep moet doen op jeugdhulp. Aandacht voor stevig ouderschap is belangrijk om dit aantal te verminderen. De intensieve contacten tussen ouders en school in het primair onderwijs verwateren zodra het kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Dit kan en moet anders want juist in de kwetsbare puberleeftijd is het belangrijk om gezamenlijk om het kind heen te gaan staan. Deze 'holding' heeft een kind nodig op zijn weg naar volwassenheid. Samen met mijn collega’s bij BMC wil ik een waardevolle bijdrage leveren om het beroep op de jeugdhulp te verminderen en mede mogelijk te maken dat meer kinderen liefdevol volwassen worden”

Brede bestuurlijke ervaring

Mariëtte van Leeuwen is in Zoetermeer jarenlang wethouder met de portefeuille sociaal domein en jeugd geweest. Gedurende deze periode had zij binnen de VNG vier jaar lang de rol van voorzitter van de commissie gezondheid en welzijn. In die hoedanigheid fungeerde ze als aanspreekpunt voor het kabinet voor alle (jeugd)zorg gerelateerde zaken vanuit gemeenten. Daarnaast was zij werkzaam als bestuurder bij een jeugdzorg- en speciaal onderwijs aanbieder.

Afbeelding Mariëtte van Leeuwen

Meer informatie

Ruud Berendsen PR Manager & Woordvoerder 06 - 12 54 04 30