Nieuw kostprijsmodel geeft eerste antwoord op prangende vraag

Het Kostprijsmodel Digitale Duurzaamheid is een resultaat van het project Kosten van duurzame toegang van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het nieuwe kostprijsmodel is een eerste stap op weg naar inzicht in de kosten, cost drivers en kansen voor meer efficiëntie. Het project maakt deel uit van het werkpakket ‘Digitaal Erfgoed Houdbaar’: een serie projecten gericht op de duurzame toegang van digitale collecties, gecoördineerd door de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid.

BMC maakt onderdeel uit van dit project en heeft onderzoek gedaan naar de kosten van digitale duurzaamheid. Het onderzoeksrapport behorende bij het kostprijsmodel bevat bevindingen over de grootste kostencomponenten (personele kosten) en de meest kostenintensieve fases (selectie, pre-ingest, ingest) bij het digitaal toegankelijk maken van materiaal. Deze inzichten geven richting bij het aangaan van verdere samenwerking en het delen van voorzieningen in het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Meer informatie over het nieuwe kostprijsmodel leest u hier.

Contact
Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak met betrekking tot het nieuwe kostprijsmodel? Neem dan contact op met Herman Uffen of Tamar Kinkel via telefoonnummer (033) 496 52 00 of per e-mail: hermanuffen@bmc.nl of tamarkinkel@bmc.nl.

 

Naar contact

Contact opnemen

Meer weten over onze professionals?
Neem contact met ons op.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Vul hiervoor het contactformulier aan de rechterkant in.