Governance: Open kaart spelen  

Bron: BoardRoom ZORG nr. 2 (2017)

Gert Cazemier, partner bij BMC advies, vindt dat het bewustzijn voor de werkgeversrol van toezichthouders groter mag zijn. Het hele jaar door zou de raad van toezicht invulling moeten geven aan de werkgeverstaak. Daar wordt nu te weinig aandacht aan gegeven.

‘Onder invloed van governancecodes en incidenten die publicitaire aandacht hebben gekregen, is het toezicht sterk geformaliseerd en is de afstand tussen raad van toezicht en het bestuur toegenomen.’

Toezicht moet zowel een harde als een zachte kant hebben, waarbij de ontwikkeling en performance van de organisatie de harde kant is. Het onderlinge samenspel tussen raad van toezicht en bestuur vormt daarvan de tegenpool. Daarom moeten ze elkaar goed kennen. ‘Als je een goede, open relatie opbouwt, dan kun je vertrouwelijk met elkaar spreken over hoe bestuurders aan kijken tegen hun rol en de ontwikkeling daarin.’ .

De visie van Gert Cazemier over de rol van de toezichthouder is terug te lezen in het volledige artikeldat verscheen in BoardRoom ZORG > Lees verder.

Contact
Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Gert Cazemier via telefoonnummer 033 496 5200 of per e-mail: gertcazemier@bmc.nl.

Naar contact

Contact opnemen

Meer weten over onze professionals?
Neem contact met ons op.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Vul hiervoor het contactformulier aan de rechterkant in.