28 jan 2021

Webinar 'Vastgoedsturing - Datamodel vastgoedobjecten'

datum: Donderdag 28 januari, 15.00 - 16.30 uur
Door: Peter Meeuwis

Voor wie: portefeuillemanagers, assetmanagers, data-analisten, belangstellenden

Hoe kunnen vastgoedobjectdata behulpzaam zijn bij het maken van prognoses?

Assetmanagers en portfoliomanagers willen bij het nemen van beslissingen over complexen graag eerst de mogelijkheden tegen elkaar afzetten. Zo maak je afgewogen besluiten die je goed kunt uitleggen. De beschikbare programma’s worden niet altijd als voldoende flexibel en compleet ervaren, waardoor assetmanagers en portfoliomanagers vaak ook graag werken met een rekentool in eigen beheer.  

Hoe zou het zijn als je met een datamodel snel inzicht krijgt in de optimale oplossing voor financieel en maatschappelijk rendement? En dat in de context van de gehele portfolio? Een model op basis van eigen vastgoedinformatie en ingericht naar eigen ideeën en wensen? Dat waren precies de uitgangspunten voor het maken van een datamodel vastgoedobjecten.

Hoe ziet zo’n model eruit, wat kun je ermee en wat is nodig om het te gebruiken? In dit webinar gaan we daarop in. Het model maakt gebruik van een laagdrempelige Excel-toepassing. De gegevens zijn afkomstig van eigen vastgoedobjecten, WOON, Handboek marktwaardering en de Aedes-benchmark.  

Gerelateerde artikelen