24 sep 2021

Webinar Griffiers voorbereid de verkiezingen in!

Datum: vrijdag 24 september 2021, 9.00 - 10.30 uur
Kosten: deelname is kosteloos

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Als griffier kunt u hierin een strategische rol spelen. Om u te helpen uw strategische rol te verstevigen, organiseert BMC op 24 september van 9:00 tot 10:30 uur het webinar ‘Griffiers voorbereid de verkiezingen in!’.

Programma webinar

Tijdens het plenaire deel van het webinar gaat Julien van Ostaaijen, universitair docent (lokale) bestuurskunde aan Tilburg University en lector Recht & Veiligheid bij Avans Hogeschool, in op wat we lokaal kunnen leren van ‘Omtzigtgate’. Hij betoogt dat met name (het gebrek aan) tegenmacht de kern is van Omtzigtgate. Het stimuleren van tegenmacht is ook in gemeenten belangrijk. Het idee dat je tegenmacht versterkt door alleen het praten erover of het opnemen van het belang ervan in een regeer- of coalitieakkoord is een illusie. Tijdens het webinar geeft Julien van Ostaaijen zijn visie op dit thema. Ook is er ruimte voor vragen en discussie.

Na het plenaire deel volgen twee workshops, waarin u direct aan de slag kunt met het verstevigen van uw strategische rol. Bij de workshop ‘Bevorderen integriteit’ lichten Anita van Meerveld (senior adviseur Politiek & Bestuur) en Jannie Lammers (senior adviseur o.a. op gebied van integriteit - verzorgt trainingen gemeenteraden en screening wethouders) de ‘Wet bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur’ toe. Ook geven ze praktische tips. In de workshop ‘De rol van de griffier tijdens formatie en coalitievorming’ gaat Marcel Hermans (senior adviseur Bestuur & Bedrijfsvoering) in gesprek over de rol van de griffier tijdens het formatieproces en de coalitievorming na de gemeenteraadsverkiezingen. Hij deelt zijn ervaringen in zijn rol als griffier bij diverse gemeenten, geeft tips en bespreekt de dilemma’s die hierbij spelen.

Let op: de workshop 'De rol van de griffier tijdens formatie en coalitievorming' zit vol. Aanmelden voor deze workshop is dus niet meer mogelijk.

Aanmelden

Wilt u als griffier voorbereid de verkiezingen ingaan en daarvoor uw strategische rol verstevigen? Meld u dan nu kosteloos aan voor dit interessante webinar! 

Aanmelden webinar

Let op: het webinar vindt plaats via Google Meet en wordt opgenomen. Wilt u niet zichtbaar zijn voor de andere deelnemers aan dit webinar, zet dan uw camera uit en vul geen naam in bij het binnentreden van de meeting.

Contact

Heeft u nog vragen over dit webinar? Neem dan contact op met Thijs Berkers via telefoonnummer 06 - 21 48 94 76 of via de e-mail thijs.berkers@bmc.nl.

Aanmelden

Foto

Stel uw vraag aan Thijs Berkers

Financiën & Bedrijfsvoering, HRM senior commercieel manager

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement