7 apr 2021

Webinar 'Het belang van DPIA'

Woensdag 7 april, 15:00 - 16:00 uur
Door: Ilhame Hajji, Julius Duijts & Alex Commandeur
Kosten: deelname is kosteloos

Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Voorkomen is beter dan genezen; met de DPIA kun je ongelukken voorkomen

Een DPIA is bedoeld om bij het verwerken van persoonsgegevens vooraf risico's in te schatten. En natuurlijk om vervolgens maatregelen te bedenken om de kans dat de risico's zich voordoen te beperken. Niet binnen iedere organisatie wordt de DPIA omarmd. Soms wordt het als een formeel obstakel gezien om snel het gewenste doel te bereiken. Toch zijn er elke dag berichten in het nieuws over verwerkingen die zijn gehackt of die zijn stopgezet.

Dus hoe pak je de uitvoering van een DPIA aan? Hoe houdt je het praktisch maar kun je wel laten zien welke meerwaarde het instrument heeft? En wat zijn dan de risico's?

Julius Duijts en Alex Commandeur nemen je onder leiding van Ilhame Hajji mee in de aandachtspunten en best practices bij het uitvoeren van DPIA's. 

Meer informatie

Voor meer informatie over DPIA’s of de uitvoering ervan kunt u contact opnemen met een van onze senior adviseurs: Alex Commandeur, via telefoonnummer 06 - 82 12 03 17 of per e-mail naar alex.commandeur@bmc.nl.

Zij kunnen u helpen bij de vragen die u heeft over DPIA’s. Bijvoorbeeld of een DPIA verplicht is en wat de complexiteit ervan is. Daarnaast kunnen onze adviseurs ondersteunen bij de uitvoering van DPIA’s. Indien gewenst bespreken zij graag de mogelijkheden daarvoor. Ook voor andere vragen over de implementatie van de AVG staan ze u graag te woord.