16 jun 2021

Webinar 'In 6 stappen een Cliëntervaringsonderzoek Wmo nieuwe stijl opzetten'

Woensdag 16 juni, 12:00-12:45 uur
Door: Hinke Stallen & Wouter Witteveen
Kosten: deelname is kosteloos

Belangrijk: Dit webinar is komen te vervallen.
Bij vragen kunt u contact opnemen met Hinke Stallen of Wouter Witteveen

De deadline om de resultaten van het CEO Wmo aan te leveren bij het ministerie komt snel dichterbij! Wil je meer weten over de nieuwe wijze van aanleveren? Schrijf je dan snel in voor dit webinar.

De VNG heeft de regels voor het cliëntervaringsonderzoek Wmo (CEO Wmo) per 1 januari 2021 aangepast. Gemeenten moeten nog steeds een onderzoek uitvoeren onder hun Wmo-cliënten, maar mogen nu zelf de onderzoeksmethode bepalen. Dit is goed nieuws, omdat gemeenten zo de kans krijgen hun onderzoek in te richten op een manier die past bij hun eigen informatiebehoefte én die aansluit op de leefwereld van de individuele Wmo-cliënt. Maar het betekent ook flinke veranderingen in de werkwijze. Zo is bijvoorbeeld ook de wijze van het aanleveren van de bevindingen veranderd.

Wat betekenen de nieuwe regels nou eigenlijk voor uw gemeente? Wat zijn de mogelijkheden, en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden? En als je dit jaar het onderzoeksproces al anders hebt ingericht dan normaal; hoe kunnen de uitkomsten van het cliëntervaringsonderzoek dan in het nieuwe format gerapporteerd worden?

Om u hierbij op weg te helpen nemen Hinke Stallen en Wouter Witteveen u tijdens het webinar op 16 juni mee in de wereld van cliëntervaringsonderzoeken Wmo. 

Zie voor meer informatie ook het artikel 'Cliëntervaringsonderzoek Wmo nieuwe stijl: stappenplan voor gemeenten'.

Gerelateerde artikelen