28 jun 2022

VNG Jaarcongres 2022

VNG Jaarcongres 2022 'Gemeenten in de wereld: samen maken we het verschil'

Datum: dinsdag 28 juni en woensdag 29 juni 2022
Adres: IJsbaan de Westfries in Hoorn
Tarieven en inschrijven: kijk op de website van VNG.

VNG organiseert op 28 en 29 juni in Westfriesland het VNG Jaarcongres met het thema 'Gemeenten in de wereld: samen maken we het verschil'. Wij ontmoeten u graag op onze stand om met u verder te praten over dit thema. Daarbij nodigen wij u uit om op dinsdag 28 juni deel te nemen aan onze middagsessie 'Stapelen, sturen, samenwerken -  van ambities naar uitvoeringskracht'. 

Inhoud middagsessie

Stapelen, sturen, samenwerken

Van ambities naar uitvoeringskracht

Het is 28 juni…na hard werken ligt het coalitieakkoord van uw gemeente klaar. Inhoudelijk is op het scherpst van de politieke snede onderhandeld en tegelijkertijd is ook hard gewerkt aan onderling vertrouwen in de coalitie. Want als geen ander weten we dat actuele ontwikkelingen soms vragen om van koers te veranderen en in die onvoorspelbare omstandigheden moet je elkaar kunnen vertrouwen. Iedereen is trots op het akkoord, maar realiseert zich dat het nu pas begint.

De uitdagingen voor de gemeente zijn fors. Inwoners, oud en jong, rekenen op daadkracht. Voor het uitvoeren van de ambities in het akkoord zijn raadsleden, het college, de ambtelijke organisatie, partners, inwoners en de regiogemeenten met elkaar in gesprek. Want iedereen is nodig voor een mooie toekomst! En zet graag de schouders eronder, vol energie.

Om die energie vast te houden geeft BMC deze middag brandstof voor uitvoeringskracht. In een "Serious Game" setting, dagen wij u uit om uw kennis en kunde over dit complexe samenspel tegen het licht te houden, aan te scherpen en te verrijken met nieuwe inzichten. Hoe komt u van gestapelde ambities tot werkbare opdrachten die tot zichtbaar resultaat binnen de coalitieperiode leiden? Hoe maakt u de keuze waar u begint? Waar werkt de situatie in de markt mee en waar is 'tegenwind' te verwachten? Hoe kunt u daar op anticiperen? Hoe organiseert u de participatie van inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers zo dat participatie een 'meekracht' wordt en de aanpak 'omgevingswetproof' is?

We willen u hiermee inspiratie, kennis en concrete handvatten meegeven die het samenspel en de uitvoeringskracht in uw gemeente zullen versterken en u verder helpen bij het waarmaken van uw ambities.

In onze deelsessie staan verbinding en interactie gecombineerd met fun centraal. Wij kijken uit naar uw komst!  Bij uw inschrijving voor het VNG Jaarcongres, kunt u zich aanmelden voor onze middagsessie. Zie voor meer informatie: www.vngjaarcongres.nl/inschrijven

BMC is Premium Sponsor van het VNG Jaarcongres 2022