8 nov 2023

Kenniskring: samenwerken aan een gezonde samenleving

Datum: woensdag 8 november 2023
Tijd: 15:00 - 19:00
Locatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk, Berencamperweg 4, Nijkerk
Kosten: €95,-

Op 8 november organiseert de Kenniskring een domeinoverstijgende studiebijeenkomst om in een breed gezelschap de krachten te bundelen en aan de slag te gaan!

Aanmelden bijeenkomst

BMC faciliteert de Kenniskring, een platform waar managers en beleidsmakers vanuit verschillende domeinen elkaar ontmoeten, kennis en innovatie uitwisselen en elkaar inspireren. Het doel is vanuit persoonlijk leiderschap te kijken naar je opdracht en de uitdagingen in je werk. Kijk een met een andere bril naar jezelf, je collega’s, je team en je paradigma.

Domeinoverstijgend samenwerken

Terwijl we in gesprek waren over de mogelijkheden van het IZA is het speelveld zichtbaar veel groter geworden. Gemeenten, Welzijnsorganisatie, Woningstichtingen en Zorgorganisaties worden samengebracht doordat de uitdagingen overlappend en aansluitend zijn.  Met de combinaties van IZA, GALA en WOZO worden bruggen geslagen tussen verschillende domeinen en financieringsstromen. Energie halveren en resultaat verdubbelen door weer ouderwets samen te werken. Maar hoe doe je dat?

Het profijt van dergelijke samenwerking is bijvoorbeeld zichtbaar in het project community care van Maria-Oord in Dongen. Inmiddels krijgt dit voorbeeld op veel plekken navolging. In een van onze eerdere kenniskringen hebben we hier al uitvoerig bij stilgestaan.

Het programma

De middag begint met een toelichting op het programma. Vervolgens een presentatie door Hester Buijs, zorg- en behandelmanager, en Jessica Ruisbroek, casemanager dementie, over praktische oplossingen voor alledaagse domeinoverstijgende vraagstukken. Daaropvolgend spreekt Erik Koekoek, strategisch adviseur gemeenten van Zilven Kruis Achmea, over ‘Papier is geduldig. Hoe komen we in beweging?’. Samen gaan we vervolgens op zoek naar een concrete aanpak, aan de hand van een scala aan verschillende onderwerpen, zoals inzet in de buurt, ouderen en chronisch zieken, mentale gezondheid, gezondheidsverschillen en arbeidsmarktproblematiek. Uiteraard sluiten we de dag af met de mogelijkheid om nader van gedachten te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Schrijf je in voor deze bijeenkomst via het aanmeldformulier hieronder vóór 25 oktober 2023. Jouw aanmelding is definitief zodra je van ons een bevestiging ontvangt. Wil je meer weten over deze dag? Neem dan contact op met Anouk Slutter.

Aanmelden Kenniskring 2023

Foto

Stel uw vraag aan Anouk Slutter

Trainee Bedrijfsvoering in de Zorg

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement