7 feb 2019

Cultuurconferentie 2019: Revival van de regio?

De BMC Cultuurconferentie 2019 staat in het teken van culturele samenwerking in de regio. We organiseren de conferentie op het moment dat het Ministerie van OCW zich beraadt over het advies van de Raad voor Cultuur over de ingediende regionale cultuurprofielen van circa 16 geselecteerde regio’s.

Tijdens de BMC Cultuurconferentie zoomen we in op wat zich aan culturele samenwerking aftekent in deze regio’s. Ook willen we samen met u zoeken naar antwoorden op de volgende deelvragen:

  • Hoe organiseer je regionale samenwerking buiten de OCW-regio’s?

  • Wat valt er te leren van bestaande regionale samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld van de regionale basisbibliotheken of de streekomroepen?

  • Hoe werken de (kleinere) theaters in regionaal verband samen?

  • Welke rol heeft OCW ten aanzien van het voorzieningenniveau van cultuureducatie in de regio’s?

  • Welke samenwerkingen in de erfgoedsector zijn succesvol en wat zijn de valkuilen?

  • Hoe speelt publieksonderzoek en metadata een rol in culturele beleids- en productontwikkeling?

Programma

De dag zal worden ingevuld door inspirerende sprekers uit het culturele veld. Verder worden een panelsessie en verschillende workshops georganiseerd waarin culturele samenwerking centraal staat. Geïnteresseerd? Bekijk snel het volledige programma.

Bekijk het programma

Maak kans op een gratis adviestraject

BMC geeft in 2019 aan een van de deelnemers van de conferentie een gratis adviestraject weg ter waarde van 5 adviesdagen (€ 7.500,-) voor een innovatief project op cultureel gebied. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Cultuurconferentie. Pak uw kans en meld bij uw inschrijving uw project aan!

Het winnende project:

  • is origineel en innovatief.
  • gaat over kunst/cultuur/erfgoed.
  • versterkt de regionale samenwerking.
  • vergroot cultureel ondernemerschap.

Een tweekoppige jury in de personen van Gerard Marlet en Hilde van Garderen kiest op basis van deze criteria een winnaar. Deze winnaar zal op de conferentie bekend worden gemaakt, dus aanwezigheid is een vereiste. Over het jurybesluit wordt niet gecommuniceerd,

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 februari 2019
Tijd: 13.00 uur tot 18.00 uur 
Locatie: CODA in Apeldoorn

Aanmelden of meer informatie

U kunt zich direct aanmelden via onderstaand formulier. Wilt u meer informatie over de Cultuurconferentie of over regionale samenwerking in de culturele sector? Neem dan contact op met Marco van Vulpen.

Aanmelden cultuurconferentie

Wat zijn uw gegevens?
Workshopinschrijving
Wedstrijddeelname adviestraject (optioneel)