13 okt 2022

Congres Duurzaamheid 2022

Thema: ‘Energietransitie’

Datum: donderdag 13 oktober 2022
Adres: Antropia, Driebergen
Meer informatie: kijk op de website van Congres Duurzaamheid

Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van de energietransitie bij bedrijven. Tijdens het Congres Duurzaamheid dat door Binnenlands Bestuur op 13 oktober 2022 wordt georganiseerd, zullen experts hun kennis delen en advies geven over de wenselijke samenwerking tussen gemeente en bedrijf om alles uit de energietransitie te kunnen halen. 

Tijdens dit event leert u wat een gemeente allemaal kan betekenen voor een bedrijf wat betreft verduurzaming en vergroening. Met behulp van een concreet plan van aanpak kunnen gemeenten direct aan de slag met de ondersteuning van energiebesparing in het bedrijfsleven. 

Wij kunnen ambtenaren en bestuurders die meer informatie willen over de energietransitie en in het bijzonder de mogelijkheden ervan van harte aanbevelen om aan dit evenement deel te nemen. 

Programma BMC

BMC zal tijdens dit congres twee deelsessies verzorgen. “Energie besparen voor iedereen: hoe dan?” wordt gegeven door Lenny Putman en Rosalie Bedijn, beide experts op het gebied van energietransitie en duurzaamheid. Tijdens deze workshop zal onder andere uiteengezet worden hoe een efficiënte energiebesparingsaanpak door de gemeente georganiseerd kan worden en hoe u huishoudens die worstelen met de verhoogde energierekeningen het beste kan bijstaan. 

De tweede deelsessie betreft “Laat RES beter aansluiten op arbeidsmarktregio.” Adviseurs Peter Donders en David Post praten u bij over de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt op de haalbaarheid van de regionale energiestrategieën (RES). Zij zullen met behulp van voorbeelden een licht werpen op de rol die gemeenten kunnen spelen in de mogelijke samenwerkingen tussen regio’s.