12 jan 2022

Kenniskring Zorg 2023: Gezamenlijk op zoek naar nieuwe wegen in de ouderenzorg

Datum:  woensdag 6 april 2022 15-17u
Locatie: Online
Kosten: kosteloos

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden, inschrijven is niet meer mogelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met Evy Liersen (evy.liersen@bmc.nl, 06 - 82 69 76 76).

De Kenniskring Zorg 2023 is een platform waar managers en beleidsmakers in de (langdurige) zorg elkaar ontmoeten, kennis en innovatie uitwisselen en elkaar inspireren. Het doel is vanuit persoonlijk leiderschap te kijken naar je opdracht en de uitdagingen in je werk. Kijk eens met een andere bril naar jezelf, je collega’s, je team en je paradigma. BMC faciliteert de Kenniskring Zorg 2023 en de volgende bijeenkomst staat gepland op woensdag 6 april 2022 met als thema: op zoek naar nieuwe wegen in de ouderenzorg!

Ook op zoek naar nieuwe wegen in de ouderenzorg?

U weet: de organisatie van zorg kan anders en beter. Het moet anders en beter, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Maar hoe dan? Meer focus op welzijn en zeggenschap voor bewoners en betrokkenheid van familie, meer zeggenschap voor medewerkers en een andere functiestructuur (met een prettiger uitzicht op de arbeidsmarkt). Wat vraagt dit van u en uw organisatie?

Tal van organisaties zijn zoekende naar alternatieven. Dit laat onverlet dat ze nog steeds lastig zijn te vinden. We laten ons inspireren door doorbraken die op dit moment worden gerealiseerd. Op enkele plaatsen wordt geëxperimenteerd met een andere insteek. Het communitymodel is er daar één van. Dat gaat uit van een ander vertrekpunt. Een zo fijn mogelijk leven en dat verstandig combineren met de noodzakelijke zorg. Inclusiviteit van familie en vrijwilligers door educatie en coaching. Zeggenschap en andere rollen en taken en mogelijk een ander type medewerker. Dat kan nieuwe kansen geven op de nu zo krappe arbeidsmarkt. 

Daarnaast gaat Joep Koch in gesprek met Joost van Daalen en Daphne Mensink. Daphne is Coördinator Radicale Vernieuwingen Zorg bij Sensire en buigt zich met een aantal collega’s in het veld over de vraag waarom zorgfuncties altijd zo leidend moeten zijn bij de personeelsopbouw. 

Tenslotte vraagt Annemiek Damen tijdens haar bijdrage Alternatieven voor de Arbeidsmarkt Marcel van Marrewijk met haar te sparren over actuele en meest kansrijke ontwikkelingen voor bestuurders van Zorginstellingen voor een succesvolle aanpak. Marcel is Bestuurslid/decaan bij SDO Hogeschool voor Moderne Bedrijfskunde en is onder meer auteur van “Succesvol organiseren in de zorg” 

Tijdens de Kenniskring Zorg 2023 gaan we met elkaar in gesprek. We laten ons inspireren en gaan op zoek naar antwoorden om te komen tot nieuwe wegen in de ouderenzorg.