Van Poelje lezing: het geheim van succesvolle regio’s

BMC organiseert samen met Universiteit Twente, gemeente Zwolle en provincie Overijssel de Van Poelje lezing: het geheim van succesvolle regio’s. Welk beleid werkt?

Wanneer: maandag 29 januari 2018
Waar: De Grote Kerk, Zwolle

Tijd: 14.00-17.00 (inloop: 13.30 uur)

De lezing is gericht op burgemeesters, wethouders, gedeputeerden, leden van het managementteam en secretarissen van gemeenten en provincies.

In stedelijke regio’s gebeurt het: economische groei, werkgelegenheid en innovatie concentreren zich hier. Toch gebeurt er in de ene regio meer dan in de andere, en het gebeurt ook nooit helemaal vanzelf. Het vraagt om ondernemerschap, menselijk kapitaal, goede bereikbaarheid, culturele voorzieningen en leefklimaat.

Het vinden van de juiste beleidsmix blijkt vaak een kunst. Wat kan beleid doen om regionale ontwikkelingen te ondersteunen, en wat is daarvoor nodig? Wat kunnen we leren van succesregio’s?

In deze Van Poelje-lezing zal dr. Otto Raspe (Planbureau voor de Leefomgeving) deze vraag beantwoorden, waarbij hij zal ingaan op het recente PBL-rapport ‘Stedelijke regio’s als motoren van economische groei – wat kan beleid doen’. Reacties worden verzorgd door drs. Henk Jan Meijer (burgemeester Zwolle) door ir. Staf Depla, (wethouder Eindhoven) en drs. Bert van Delden (ministerie BZK). Prof. dr. Marcel Boogers (Universiteit Twente, BMC| advies) sluit af met een wetenschappelijke reflectie.

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden voor de Van Poelje lezing.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Marcel Boogers via telefoonnummer (033) 496 52 00 of per e-mail naar marcelboogers@bmc.nl.

hand met krijt tekent radars op schoolbord - van poelje lezing

Naar contact

Contact opnemen

Meer weten over onze professionals?
Neem contact met ons op.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Vul hiervoor het contactformulier aan de rechterkant in.