Training Integraal Veiligheidsplan/Kernbeleid Veiligheid

Reeds sinds 2003 verzorgen wij trainingen Integraal Veiligheidsbeleid/Kernbeleid Veiligheid voor ambtenaren integrale veiligheid van gemeenten en beleidsadviseurs van de politie. In dat jaar werd de VNG-methode Kernbeleid Veiligheid gepubliceerd. Wij hebben deze methode ontwikkeld in opdracht van de VNG. Ook ‘onderhouden’ wij hem, onder meer door regelmatig updates van de methode te realiseren (meest recent in 2014).

In het verlengde van deze nauwe betrokkenheid bij Kernbeleid Veiligheid geven wij trainingen Integraal Veiligheidsbeleid/Kernbeleid Veiligheid. In deze trainingen nemen wij de deelnemers mee in de wereld van het lokale integrale veiligheidsbeleid: de deelnemers verkrijgen een stevige basis voor effectieve en solide beleidsvoering in de eigen lokale context. De uitgangspunten en werkwijze van Kernbeleid Veiligheid spelen hierin een belangrijke rol. Maar we gaan verder, geven de deelnemers ook concrete handvatten voor de bestuurlijke advisering, de beleidscoördinatie binnen de eigen organisatie, het uitvoeren van analyses en realiseren van tussenrapportages.

Lees hier de gehele brochure Training Integraal Veiligheidsbeleid.

Algemene informatie cursus
Wij verzorgen meerdere cycli in 2017. De actuele data geven wij regelmatig via onze website door. U kunt zich vanaf maandag 1 mei 2017 aanmelden voor de volgende cyclus:

  • Najaarscyclus: met als cursusdata donderdag 14 september, donderdag 28 september, donderdag 12 oktober en donderdag 2 november.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een email met uw contactgegevens te sturen aan de cursusleider, tevens ontwikkelaar van Kernbeleid Veiligheid, de heer Jasper van Gaalen, senior onderzoeker en adviseur Integrale Veiligheid van BMC via e-mailadres jaspervangaalen@bmc.nl.

De cursuslocatie is het historische pand van BMC in het centrum van Den Haag, adres Korte Houtstraat 20 (op een steenworp afstand van de Staten-Generaal en de ministeries van BZK en Veiligheid & Justitie).

De kosten van deelname bedragen in totaal € 1.490,- (exclusief BTW). Cursusmateriaal, lunch, koffie, thee en fris zijn inbegrepen.