Blog: Mind the Gap

Door: Marcel Boogers

Als adviseur en onderzoeker hou ik me normaal bezig met de vormgeving van politieke en bestuurlijke processen. Daarbij gaat het uiteindelijk ook om maatschappelijke ontwikkelingen, maar dat komt meestal maar indirect aan bod.

Het was daarom erg leuk en leerzaam om voor BrabantKennis een bijdrage te mogen leveren aan hun reeks verkenningen naar maatschappelijke tegenstellingen in Brabant: Mind the Gap.

Uit eerdere verkenningen bleek dat er grote tegenstellingen voelbaar zijn tussen groepen mensen als het gaat om politieke opvattingen, gezondheid, welvaart, welzijn en geluk. Wat ons vroeger samenhield, doet dat vandaag de dag niet meer.

Ik ging op bezoek bij Omroep Brabant, een carnavalsprins, een voetbalclub, volkstuin, bedrijf, school en een woningcorporatie en ontdekte dat oude banden zichzelf opnieuw hebben uitgevonden en dat er nieuwe zijn ontstaan. Plekken en momenten waar het verschil wordt gevierd en tegenstellingen overbrugd.

De lessen die ik hieruit heb getrokken zijn in het essay na te lezen: Brabants Bont – de kleurrijke kunst van het overbruggen.

Contact
Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Marcel Boogers via telefoonnummer 033 496 5200 of per e-mail: marcelboogers@bmc.nl.

Naar contact

Contact opnemen

Meer weten over onze professionals?
Neem contact met ons op.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Vul hiervoor het contactformulier aan de rechterkant in.