20 feb 2020

Datagedreven organisatie? Volg de workshop BMC Datagame!

Op een laagdrempelige manier het databewustzijn binnen uw organisatie verhogen? BMC Datagame is een 4 uur durende workshop om op een toegankelijke en interactieve manier de datavaardigheid van uw medewerkers te vergroten.  

  • Doelgroep: bestuurders, managers en beleidsmedewerkers
  • Voorkennis: niet nodig
  • Duur: 4 uur
  • Locatie: in huis of bij BMC Amersfoort
  • Groepsgrootte: min. 2, max. 5 groepen van 4 tot 5 personen  
  • Kosten: vanaf € 2.500 (afhankelijk van groepsgrootte en wensen)  

Vraag offerte aan

Data onmisbaar in de gemeentelijke praktijk

De wereld van data en technologie is sterk in ontwikkeling. Waar beschikbare data bewust, veilig en efficiënt worden gebruikt, groeit het inzicht en kunnen ontwikkelingen steeds beter worden verklaard en voorspeld. Daardoor wordt het ook beter mogelijk om gericht te sturen op maatschappelijke impact. ‘Datagedreven werken’ is om die reden een belangrijke nieuwe opgave in het publieke domein. Maar hoe bereik je dat jouw organisatie werkelijk ‘datagedreven’ aan de slag kan?

Van spel naar realiteit

BMC biedt ondersteuning bij deze transformatie. Dat doen wij onder andere met inzet van de BMC Datagame. In een workshop spelen de deelnemers, onder leiding van BMC-adviseurs, dit leerzame en vernieuwende (bord)spel om hen wegwijs te maken in het werken met data. Het spel kan, in groepjes van 4 à 5 personen, op 4 of 5 verschillende borden worden gespeeld, voor een optimaal leereffect. Deelnemers worden zich bewust van de voor hen relevante data, verkennen en evalueren de geboden mogelijkheden, behoeften en kansen en leren hoe de hoeveelheid (vaak uiteenlopende) informatie het beste kan worden ingezet voor de opgave waar zij voor staan. Tijdens de game is er ruimte voor vragen en toespitsing op uw eigen cases. De opgedane kennis wordt dus direct bruikbaar in de eigen praktijk. 

De workshop BMC Datagame biedt ook handvatten voor een goed gesprek in uw organisatie over wat nodig is om te kunnen transformeren en te ontwikkelen naar deze ándere manier van werken: datagedreven, met datavaardige medewerkers.

Download de flyer

DATA & DIGITALISERING OPLOSSING

Gerelateerde artikelen