Webinar Kansengelijkheid: ‘Van idealisme naar realistische impact voor alle kinderen’

Schrijf je in om het BMC-webinar live bij te wonen

Datum: dinsdag 21 maart 2023
Tijd: 16.00 tot 17.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: School2Care Laakhaven, Willem Dreespark 307 Den Haag
(let op: betaald parkeren vanaf 18.00 uur)

Kansengelijkheid voor kinderen in Nederland staat hoog op onze agenda’s. Subsidies zijn er in overvloed en dat geldt ook voor talloze mooie initiatieven. Maar levert het iets op? Bereiken de inspanningen alle kinderen en vergroot het de kansengelijkheid overal? 

Het creëren van kansengelijkheid is een ‘wicked problem’ en vraagt om overzicht en meer samenhang van lokale initiatieven. Er zijn immers zoveel elementen die invloed hebben op kansengelijkheid: wonen, leefomgeving, bestaanszekerheid, zorg, onderwijs. Dit hangt allemaal met elkaar samen. Hoe zorgen we ervoor dat bijvoorbeeld succes op de ene plek ook beschikbaar is voor kinderen op een andere plek, maar wel doorontwikkeld in de context van de lokale uitdagingen? Wie verzamelt en verbindt de initiatieven? Hoe moet dat eruit zien? Bij BMC zien we dit als de ‘next step’ die nodig is om alle kinderen, om te beginnen bij de meest kwetsbare, te bereiken.

Om samen antwoorden te vinden op dit soort vragen, organiseert BMC een (hybride) webinar op dinsdag 21 maart. Tijdens het webinar delen we good practices, enthousiasmeren we om met én van elkaar te leren en pleiten we voor verbinding. 

Je bent van harte uitgenodigd om deze uitzending live bij te wonen.

Nu aanmelden 
 

Sprekers

Nadere informatie volgt binnenkort.

Meer informatie:

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Liesbeth Sturing. Voor vragen over de organisatie kun je contact opnemen met Annemieke Zomer.

Aanmelden live event Kansengelijkheid op 21 maart 2023

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement